Om Det dolda landskapet

Sedan 2009 har vi samlat in människors minnen för att kollektivt skriva fram en plats. Vi började med Östersund där vi gav ut en guidebok 2013. 2014 gick vi vidare med Den dolda staden Sundsvall. Nu går vi vidare med Det dolda landskapet Jämtland Härjedalen och söker därför vardagliga, livsavgörande, jobbiga, häpnadsväckande, svåra, fina, galna, spännande och ögonblickskorta minnen från byar, samhällen, orter, platser, fjäll, sjöar och skogar. Vi tar också gärna emot fler minnen från Östersund.

Lämna ditt minne här på bloggen eller posta det till Malin Palmqvist, Aspv 3, 83254 Frösön, märk kuvertet Det dolda landskapet. Minnena kommer att publiceras här på bloggen löpande och i höst ger vi ut en ny guidebok på Förlag 404: Det dolda landskapet Jämtland Härjedalen. Minneslämnare vars minnen väljs ut till boken får ett eget exemplar som tack. Lämna ditt minne senast sista augusti 2015.

Kontakt: dendoldastaden@gmail.com
Twitter: @dendoldastaden

Vi som jobbar med projektet är Sara Swedenmark och Malin Palmqvist.
Boken ges ut på Förlag 404, projektet genomförs med stöd av Länsstyrelsen i Jämtlands län, i samarbete med Länstidningen.

 

En tanke på “Om Det dolda landskapet

  1. Berith Svensson skriver:

    Vi Vävstollarna är ett gäng tanter som haft en lokal uppe på föreningshuset.där var det tidigare bibliotek.vi som träffats har varierat men de senaste 15 åren har vi varit samma gäng. Vi har vävt massor med olika alster, plädar, dukar, kuddar mattor och många mer saker. Men det viktigaste har vari att träffas fika och skratta tillsammans. Vi kommer att sakna vår vävstuga och träffarna. Hoppas det löser sig igen med ny lokal och nya krafter. Vi förlorade ju allt så det blir att börja på nytt Berith

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: