Plats: Järpens tågstation Tid: 1994

Tjällossning. Runtomkring oss knarrar snön från medresenärers snabba fötter. Effektiva hälsningar på perrongen, en klapp på ryggen, en kort kram. Moln av rök från andedräkter, sällan blir det kyligare än så här. Konduktören visslar och dörrarna stängs. Med ett fyrverkeri av blå blixtar från elledningen försvinner tåget vidare västerut. Vi står kvar. Det är knepet varje gång. Snart är vi ensamma.

Mina händer letar sig vant in under hans silverfärgade jacka. Stora pälsklädda öronlappar omsluter oss båda. Ett gemensamt rum skyddade från världen. Ingen kompis, ingen kompis kompis eller kompis mamma får se oss. Ingen av hans klasskamrater på skidgymnasiet eller lärare där. Vi är försiktiga men tar också ansvar för värmen som måste ut. För det är här det börjar. I oss och omkring oss.

Dagen efter ska vi vara borta, men en liten tinad fläck avslöja platsen. Och ingen ska veta, men alla ska känna. Tjällossningen 1994, som började med oss.

Joakim Rindå

Annonser
Taggad , ,

2 tankar om “Plats: Järpens tågstation Tid: 1994

  1. […] storstädernas utbud så kan du läsa två blogginlägg, som utspelar sig i Jämtland HÄR och HÄR. Några […]

    Gilla

  2. […] har vi varit med på regional bokmässa i Järpen. Jag läste Joakim Rindås minne Tjällossning ur Det dolda landskapet, ett minne som utspelar sig på Järpens tågstation. På […]

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Annonser
%d bloggare gillar detta: